Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál póréhagyma, 1 közepes krumpli, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 12-15 levél bazsalikom, 1 ek vágott kapor, sajtgaluska 1 tojásból, só, fehérbors, szerecsendió, pirospaprika |
A vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát szétnyomom és egy csipetnyi sóval felaprítom, a krumplit 1 cm-es kockára vágom. A vöröshagymát a fokhagymával együtt sárgás színűre pirítom a vajon, majd hozzáadom a krumplit, párszor átforgatom, és egy fél mokkáskanál pirospaprikát elkeverek benne, majd felöntöm egy pohár vízzel, hogy a krumplit ellepje. Fedő alatt forralom kb. 10 percig, míg a krumpli jó grízesre megfő. Ezalatt felszeletelem a póréhagymát 2-3 milliméteres karikára. Ha a krumpli már puha, szétnyomom, hozzáadom a póréhagymát és a fehérbort, megsózom, adok hozzá fél mokkáskanálnyi szerecsendiót és feleannyi fehérborsot, felöntöm egy liter vízzel és fedő alatt főzöm kb. 15 percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ezalatt összeállítom a sajtgaluska tésztáját, és felaprítom a bazsalikomot és a kaprot.
Hogyan csináljunk sajtgaluskát? Ha megfőtt a póréhagyma is, belekeverem a tejfölt és beleszaggatom a sajtgaluskát. Leveszem a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot, a bazsalikomot és a kaprot. Pirított zsemlekockával és egy kanál jó tejföllel tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|