recept: Bazsalikomos póréhagymaleves, Kifőzde
Bazsalikomos póréhagymaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 szál póréhagyma,
1 közepes krumpli,
1 dl fehérbor,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
12-15 levél bazsalikom,
1 ek vágott kapor,
sajtgaluska 1 tojásból,
só, fehérbors, szerecsendió, pirospaprika




A vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát szétnyomom és egy csipetnyi sóval felaprítom, a krumplit 1 cm-es kockára vágom.
A vöröshagymát a fokhagymával együtt sárgás színűre pirítom a vajon, majd hozzáadom a krumplit, párszor átforgatom, és egy fél mokkáskanál pirospaprikát elkeverek benne, majd felöntöm egy pohár vízzel, hogy a krumplit ellepje. Fedő alatt forralom kb. 10 percig, míg a krumpli jó grízesre megfő.
Ezalatt felszeletelem a póréhagymát 2-3 milliméteres karikára. Ha a krumpli már puha, szétnyomom, hozzáadom a póréhagymát és a fehérbort, megsózom, adok hozzá fél mokkáskanálnyi szerecsendiót és feleannyi fehérborsot, felöntöm egy liter vízzel és fedő alatt főzöm kb. 15 percig, míg a póréhagyma megpuhul.
Ezalatt összeállítom a sajtgaluska tésztáját, és felaprítom a bazsalikomot és a kaprot.
Hogyan csináljunk sajtgaluskát?
Ha megfőtt a póréhagyma is, belekeverem a tejfölt és beleszaggatom a sajtgaluskát. Leveszem a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot, a bazsalikomot és a kaprot.
Pirított zsemlekockával és egy kanál jó tejföllel tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sajtgaluska
 zsemlekocka

Forrás: Jucika emlegette, de receptet nem adott. Így sikerült.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.11.12. Utoljára frissítve: 2011.11.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 14 órája (2024-05-02 20:16:31 - 1.9)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez